Hopper

HOPPER ™ is een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen ® vzw met winkels waar je alles vindt voor op kamp of op tocht en jeugdverblijven op maat van groepen jeugd in beweging.
 

In onze winkels kan je terecht voor groeps- en kampeermateriaal, maar ook voor stevige trekking- & spelkledij, stapschoenen, uniformen en alles wat buiten troef is. 6 winkels verspreid over Vlaanderen, een webshop permanent online.
 

De jeugdverblijven bieden gebouwen en kampeerterreinen voor kampen, weekends, bosklassen, vergaderingen, dagactiviteiten en cursussen. 7 centra zijn gelegen middenin groen speelgebied, 1 vlakbij de stad Antwerpen.
 

Geïnspireerd door scouting, is Hopper doorweekt van kwaliteiten die onze ‘generatie nu’ waardeert. In lijn met de jeugdbeweging zet Hopper in op fair-trade, op bio en lokale producten. Duurzaamheid en veiligheid zijn onze tweede natuur in een vandaags samenleven, onderweg met jonge mensen vol wilde dromen.
 

Wie je ook bent, wat je ook wordt,... Hopper go scout it.

https://www.hopper.be/nl/ 

KWALITEIT

Hopper Winkel streeft ernaar de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden voor alle producten. Materiaal dat tegen een stootje kan, getest en goedgekeurd voor het spel van scouting.

Kleding die je kan dragen op de vergadering, op kamp, in de stad, makkelijk te wassen en te herstellen, … en misschien wel door te geven aan broertjes en zusjes.

Op de Hopper Jeugdverblijven bieden we je een kwalitatief verblijf aan. Met de nodige voorzieningen, hulpmiddelen, en ondersteuning als nodig. Plaatsen om te kamperen, te verblijven en te vergaderen, in de natuur, buiten of binnen.

We bieden kwaliteitsvolle producten en diensten aan die langdurig scoutesk gebruik kunnen garanderen.
 

VEILIGHEID

Veiligheid is een belangrijk criterium bij de keuze van ons assortiment. Degelijk materiaal, veilig in gebruik. Messen met een blokkeringsfunctie, een zaag met handbescherming, schoenen met stevige grip, touw met een hoge breeksterkte, kleding en rugzakjes met fluo voor een betere zichtbaarheid in het verkeer, ..

Onze productspecialisten, ons testteam, de duizenden scoutsleden, en onze Ploeg Technieken geven ons advies en testen ons materiaal. Alleen veilig en scoutsproof materiaal raakt tot in de winkelrekken.

Op de jeugdverblijven trek je veilig op avontuur, zit je veilig rond het kampvuur, slaap je in een stevige bed, kook je in veilige keukens,.. Veilig en verantwoord buitenleven dus!
 

FAIR & BIO

Als duurzame organisatie ondernemen we op een maatschappelijk verantwoorde manier, met respect voor mens en natuur. We willen met onze handel een zo klein mogelijke schadelijke impact op het milieu hebben.

Lokale eerlijke producten, bio afbreekbare zepen en poetsmiddelen, organisch geteeld katoen, fairtrade koffie en chocola, prints met waterdragende inkten, gerecycleerde tassen, ...

Hopper zet zich in om het aantal van onze eigen producten dat onder faire arbeidsomstandigheden gemaakt wordt te vergroten. We werken enkel samen met leveranciers die garanderen dat ze menswaardige werkomstandigheden creëren voor hun werknemers en kinderarbeid bannen.
 

DUURZAAM & LOKAAL

We streven ernaar onze producties zo dicht mogelijk bij de gebruiker te laten plaatsvinden. Lokaal sjorhout, tafels van lokaal geteeld hout, inlandse productie van dassen en handdoeken, textielproducties in België, Europa of Noord Afrika, Belgische tenten, …

Korte transportwegen garanderen minder vervuiling. We ondersteunen lokale handel en werkgelegenheid.

Onze aandacht voor kwaliteit en degelijkheid garandeert jarenlang gebruik en genot, dikwijls zelfs generaties lang.
 

VERKENNING

Er op uit met kinderen en jongeren, samen verkennen, ontdekken en avonturen beleven in het groen en onder de blote sterrenhemel. Dat is waar we voor staan.

Hopper, op de mooiste plekken, met het beste materiaal.