Uniform

Uniform:

Met het dragen van het scoutsuniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het scoutsuniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het scoutsuniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal zelfde eenvoudige basisstukken, goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, bruin-groene trui en groene korte of lange broek of rok. Voor Zeescouting is er telkens een blauwe variant.

Kapoenen hebben geen voorgeschreven scoutsuniform, maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar. Welpen en kabouters kunnen een groene pet dragen.

Het scoutsuniform kan je kopen in de Hopper-webwinkel of in één van onze Hopper winkels.

Ook de kentekens en patrouillelintjes vind je bij Hopper Winkel.
 

Onderaan vind je een foto terug waar al de kentekens moeten hangen.

 

Afspraken bij Scouts en Gidsen Temse:

Kapoenen: enkel de das is verplicht (zwart/geel voor jongens ; groen/grijs voor de meisjes)

Wouters: hemd, das, KORTE groene broek voor de jongens en een groene rok voor de meisjes ( lange groene broeken zijn enkel toegestaan bij temperaturen onder de 0°C )

Jongverkenners/jonggidsen: hemd, das, KORTE groene broek voor de jongens en een groene rok voor de meisjes ( lange groene broeken zijn enkel toegestaan bij temperaturen onder de 0°C )

Verkenners/gidsen: hemd, das, lange groene broek voor de jongens en een groene rok voor de meisjes.

Jin: hemd, das, lange broek voor de jongens en een groene rok voor de meisjes

Het uniform kan je steeds kopen bij de Hopper.